06(23)365-232    Érd Felső u. 39-41       on-line időpontkérésUniverzo   Univerzo tájékoztató

Kedves Betegeink, érdi és Érd környéki lakosok!

 

Honlapunk laborra vonatkozó oldalán az alábbi információ található:

„Kismamák vérvétele (vércsoport meghatározás): csak szerdai napokon 7.00-8.30-ig

"Kismamák vérvétele (terheléses cukor vizsgálat): hétfőtől-péntekig 7.00-8.30-ig

 

Miről is van szó?

  1. A KISMAMÁK A HÉT MINDEN NAPJÁN JÖHETNEK vérvételre, de a vércsoport meghatározásra csak szerdán  8.30-ig tudjuk őket fogadni. Ennek az oka, hogy az OVSZ (Országos Vérellátó Szolgálat, ezeket a vizsgálatokat ott végzik) kizárólag szerdán fogad intézményünktől mintát. ( Ha szerdán valamilyen okból zárva vagyunk akkor kijelölünk egy másik napot.)

 

  1. SZERDÁN A KISMAMÁK RÉSZÉRE SORON KÍVÜLISÉGET BIZTOSÍTUNK, ami a következőt jelenti: A külön sorszám mellett külön vérvételi személyzet foglalkozik velük, a behívásuk nem az információs táblán jelenik meg, hanem külön szólítják Őket. Figyelem: A soron kívüliség nem jelent azonnali ellátást, hiszen a kismamák között is él az érkezési sorrend!

 

Frissítés:

Most kaptam egy kismamától egy nagyon aranyos stílusú levelet, abban egy teljességgel logikus kérdést: Nem lehetne, hogy a pandémia alatt szerdán egész nap (esetleg szerdán az első másfél órában) csak kismamákat fogadjunk vérvételre ? A kérdés vélhetően sokakban felmerül, gondoltam a választ megosztom Önökkel ebben a bejegyzésben is.

Intézményünk 100.000 lakos részére nyújt laborszolgáltatást, mely tevékenység vérvételi szakasza minden nap reggel 7 és 11 óra között történik. Az ezt követő időszak alatt (15 óráig) a vizsgálatok elvégzése, eredmények értékelése és adminisztrációja zajlik.

A feladat nagysága nem engedi meg, hogy akár egy teljes „vérvételi nap” (4 óra), vagy akár 1,5 óra is kiessen ebből a heti időkeretből. Tudniuk kell, hogy még a szerdai „kismamás” napokon is ötször annyi „nem kismamás” vérvétel történik, mint „kismamás”. Egyszerűen nem tehetjük meg, hogy a „nem kismamákat” ily módon korlátozzuk. (Csendben jegyzem meg, hogy a kismamáknál kb. 9 hónap múlva ugye elmúlik ez az állapot, és akkor…)

A fő probléma értelmezésem szerint akkor van, amikor a kismama a terheléses cukor vizsgálatra jön, és 2 óra leforgása alatt 3 ízben vesznek tőle a vért (megérkezéskor, első óra végén és második óra végén). Azt javaslom, hogy ebben az esetben a várakozás ne a labor folyosóján történjen, ahol tényleg tömeg van, hanem az intézmény egy nyugalmasabb pontján.

Remélem, sikerült hasznos információval szolgálni.

 

Mindenkinek jó egészséget kívánok.
Vigyázzanak magukra és szeretteikre.

Érd, 2020. szeptember 10.

Tisztelettel:
Bárány Zsolt
főigazgató

 

Bejelentkezés rendelésre

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendelés megkezdése előtt minden esetben keressék fel a kartonozót és jelentkezzenek be a főbejáratnál függetlenül attól, hogy van előjegyzett időpontjuk.