06(23)365-232    Érd Felső u. 39-41       on-line időpontkérésUniverzo   Univerzo tájékoztató

Kedves érdi és Érd környéki kismamák, családtagok!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben augusztustól lehetőség nyílik a megszületendő baba megtekintésére, még a megszületése előtt, a méhen belül.

Ehhez már rendelkezésünkre áll az a fejlett, úgynevezett 3D/4D ultrahang technika, amivel élethű képet kapunk a magzatról, mozgásáról.

A „babamozi” során a rendelkezésre álló idő (20-25 perc) alatt az anyuka és jelenlévő hozzátartozója részére meg tudjuk mutatni a születendő babát, erről folyamatos felvételt is készítünk, amit rögzítünk, és ezt haza is lehet vinni, otthon újra nézni, megmutatni a többi családtagnak.

Az adatrögzítés pendrive-ra történik, ezt intézményünk biztosítja. Saját adathordozóra nem áll módunkban rögzíteni a felvételt, mivel az ismeretlen adathordozóra nem tudunk garanciát vállalni.

A „babamozi” nem helyettesíti a genetikai szűrővizsgálatot, kizárólag a baba bemutatására szolgál, de a felvétel után – az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai irányelveit követve - leletet is adunk, ami a baba biometriai adatait („magzati méreteit”) tartalmazza! Ha a vizsgálat során valamilyen rendellenességre derül fény, arra felhívjuk az anya figyelmét, és ez a leleten is szerepelni fog azzal a javaslattal, hogy a lelettel forduljon kezelő orvosához.

A babamozi és a biometriai leletezés díja a jelenleg érvényes Térítési díj szabályzatunk alapján 14.000 Ft, ezt a vizsgálat előtt kell befizetni.

A babamozi 2021. augusztus 1-től csütörtökönként, 10-16 óráig „üzemel” intézményünkben és kizárólag előzetes időpont egyeztetés alapján lehet azt igénybe venni. Miután térítéses szolgáltatásról van szó, így beutalóra nincs szükség.

Időpont kérése: szerdánként 17 és 18 óra között a (23)365-232 /161-es melléken.

A vizsgálat során, melyet Nyutali Katalin szonográfus kolléganőnk végez csak egy hozzátartozó tartózkodhat bent a vizsgálóban!

Érd, 2021. augusztus

 

Tisztelettel:

Bárány Zsolt

főigazgató

Bejelentkezés rendelésre

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendelés megkezdése előtt minden esetben keressék fel a kartonozót és jelentkezzenek be a főbejáratnál függetlenül attól, hogy van előjegyzett időpontjuk.